Συναυλία κιθαριστικού κουαρτέτου Mosaic στο Μουσείο Βρέλλη

Συναυλία κιθαριστικού κουαρτέτου Mosaic στο Μουσείο Βρέλλη

Το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη έχει τη χαρά να φιλοξενεί το Κιθαριστικό Κουαρτέτο Mosaic, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00, στο χώρο του εκθετηρίου του. Είσοδος ελεύθερη, με μόνη παράκληση την απαιτούμενη ησυχία.

Στις 16:00 θα αναχωρήσει λεωφορείο, με αφετηρία το κτίριο της Ακαδημίας. Ολιγομελή τμήματα, θα μπορέσουν να περιηγηθούν το Μουσείο, έως και 30 λεπτά πριν την έναρξη της συναυλίας. Το ίδιο λεωφορείο θα μεταφέρει πίσω στα Ιωάννινα τα άτομα που αρχικά είχαν επιβιβαστεί. Δεν θα υπάρξει καμία χρηματική επιβάρυνση γι’ αυτές τις μετακινήσεις.

Τέσσερις Μουσικοί, οι οποίοι συμβαίνει να είναι κιθαριστές – και όχι το αντίστροφο, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που σκιαγραφεί μελωδικούς μικρόκοσμους που έχουν αναδυθεί από όλα τα μήκη και πλάτη των χωρών που εισφέρουν στον Κανόνα της Μουσικής. Η Μελίνα Βλάχου, η Φωτεινή Τσουμάνη, ο Γιάννης Γαλίτης και ο Αλέξης Τσιώνης, ζουν στην πόλη μας, τα Ιωάννινα, και εκθέτουν στο κοινό (ανάμεσά τους, μαθητές που οι ίδιες και οι ίδιοι καθοδηγούν), τις δικές τους μουσικές επιλογές, αλλά και συνθέσεις (Βλάχου, Γαλίτης) οι οποίες συνδιαλέγονται ομότιμα με έργα του κανόνα που αναδεικνύουν. Τα κριτήρια των επιλογών τους περιλαμβάνουν την εκπροσώπηση συνθετών που δεν ανήκουν, μόνο, στη χορεία της Ευρωκεντρικής παραγωγής και την ύπαρξη ηχοχρωματικών, τονικών και αισθητικών αλλαγών, που πλουτίζουν τις προσλαμβανόμενες εμπειρίες του ακροατηρίου τους. Καλώντας τους στο χώρο μας, αναγνωρίζουμε και αναδεικνύουμε την προσωπικότητά τους, καθώς και οι ίδιες / ίδιοι διαμορφώνουν τις εμπειρίες και τις προσλαμβάνουσες μας.  – Κωνσταντίνος Βρέλλης

Πρόγραμμα Εκδήλωσης